nejmenhej

Träning, hälsa, kost, småbarnskaos...

Armhävningar!

Kategori:Allmänt

Armhävningar är faktiskt en väldigt bra övning som tränar många olika muskler och som går att göra i princip när och var som helst. Utnyttja det!
 
De muskler som tränas är:
 
Bröst - hela brösmuskeln tränas ordentligt!
Axlar - får jobba ordentligt för att hålla kroppen stabil under övningen.
Armar - Speciellt baksida överarm får arbeta för att sträcka ut armen i övre läget!
Mage - Tränas på samma sätt som vid plankan, dvs bålstabilitet, djupa magmuskler och uthållighet. Detta eftersom man måste hålla magen rejält spänd under hela övningen.
Rygg - Hela ryggen spänns under övningen på samma sätt som magen!
 
Man kan ju göra armhävningar både på tå, på knä eller mot tex en soffa! Känn vad som funkar bäst, men tänk på att vara rak i kroppen och inte puta med rumpan! Har du armarna brett isär tränas mest bröst, medan om du har dem tätt intill kroppen tränar du mest baksida arm. Det går också att hålla ett mellanläge som engagerar samtliga muskler. 
 
 
(denna bild skulle visa armhävningar på knä, men Otto fick mest med överkroppen ;-) )
 
Tricepsarmhävningar på knä.
 
Mot soffkanten!
 
Ett bra redskap för att kunna göra djupare armhävningar är dessa "handtag" som vi köpt på Rusta. Känns dessutom som att dessa gör att man får ett skonsammare läge för handlederna under övningen.
 
 
 
 



Kommentarer

  • Titti säger:

    Ja, jag skaaa börja träna armhävningar! Har aldrig klarat en endaste i hela mitt liv... Har ju ganska många kilo att orka upp o ner med :-(

    By the way - linnet du har på dig, är det från H&M? Storlek? Sitter här och lägger saker i varukorgen där :-D

    *kram*

    Svar: Hehe, ja armhävningar är TUNGT! Men på knä brukar det gå att få till några även om man är ovan :-) Vanliga på tå klarar inte jag heller så många kan jag säga. Japp, LInnet är från H&M, strolek XS! Jättesnyggt tycker jag! :-)
    Madde

    2013-03-24 | 12:44:51
  • Ulrika säger:

    Hade ingen aning om att armhävningar var så bra och involverar många muskler:))
    Bara att det är väldigt jobbigt och orkar vara några eftersom handlederna gör ont.. Då kanske den där från rusta skulle sitta fint!

    Svar: Man tänker sig inte att det ska träna så mycket som det gör, men det är faktiskt en riktigt bra övning! Dock kan även jag känna av det där med handlederna som får en rätt hög belastning i ett mindre bra läge. Gör därför oftast armhävningarna på knä och använder handtagen, så brukar det gå bättre!
    Madde

    2013-03-25 | 12:45:50

Kommentera inlägget här: