nejmenhej

Träning, hälsa, kost, småbarnskaos...

Tjej eller kille?

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Jaa, man kan ju inte anklaga mig för att ha skrivit för mycket i denna blogg iaf. Tror att allt ballade ur när jag blev gravid igen och mådde apa. Orkade verkligen inte engagera mig i bloggen och så har det liksom fortsatt. Nu sitter jag här och är i v.40 med vårt andra barn. Beräknad förlossning är den 4:e okt, alltså om några dagar. Hittills har dock ingen bebis velat komma ut och i brist på sysselsättning (ja, jag klättrar snart på väggarna här hemma) så tänkte jag låta er gissa kön. Folk brukar ju tycka att det är lite roligt, har jag förstått... :-) Det går då till såhär: Jag svarar på påståenden och myter om vad som sägs tyda på flicka eller pojke och avslutar med att lägga upp bilder på magen med Otto samt på den nuvarande magen i samma vecka, och sedan gissar ni. Haha, känns lite fånigt men vad gör man inte för att få tiden att gå?

Hjärtljud:
Flicka: över 140 slag/min
Pojke: under 140 slag/min
Mitt svar: Med Otto låg jag oftast runt 135, denna gång har det varierat. Första och sista kollen låg pulsen runt 150, men däremellan har det legat mellan 130 och 140.

Utseende:
Flicka: Sämre hy och hår
Pojke: Bibehållen skönhet eller till och med finare hy och hår.
Mitt svar: Med Otto var min hy oförändrad och håret fick bättre kvalitet. Denna gång är det sämre på båda fronter. Hyn är klart fetare, fler pormaskar och får finnar på alla möjliga ställen, tex på magen och armarna (!?). Håret blir torrt som fnöske när jag tvättat det och sedan går det några timmar så är det fett igen.

Humör:
Flicka: Sämre humör och mer känslosam
Pojke: Bra humör, inga humörsvängningar.
Mitt svar: Med Otto var jag lugn och harmonisk hela graviditeten och mådde väldigt bra mentalt. Denna gång raka motsatsen! Blir arg och tappar tålamodet väldigt lätt, har lätt för att bli ledsen och tar lätt illa upp för allt möjligt, har känt mig nedstämd under perioder och blir vansinnigt arg på 2 sekunder.

Magform:
Flicka: Bred mage som syns bakifrån
Pojke: Putig/spetsig mage som en syns bakifrån.
Mitt svar: Man kan nog säga att jag har haft pojkmage båda gångerna. Vissa hävdar dock att magen ser annorlunda ut den här gången, men likheten är ändå att magen är relativt liten och jag tror inte den syns så mycket bakifrån.

Matvanor:
Flicka: Sugen på sött och frukt.
Pojke: Sugen på fet, proteinrik mat samt salt och surt.
Mitt svar: Med Otto var jag sugen på stabbig husmanskost och kött. Normal matlust överlag. Hade avsmak för "fräscha" saker som kolsyrat vatten och sallad. Denna gång är det raka motsatsen (igen). Jag har överlag haft dålig matlust men när jag väl är sugen på något så är det antingen frukt, godis, kakor eller fräsch mat. Har hela tiden varit äcklad av fett och har inget sug efter kött. Pasta känns ok.

Illamående:
Flicka: Mycket
Pojke: Lite eller inget.
Mitt svar: Med Otto mådde jag illa till v. 16/17 ungefär. Denna gång försvann illamåendet vid samma tid men kom sedan tillbaka ca 2 veckor senare, och sedan dess har jag inte varit helt fri från det. Mår fortfarande illa på förmiddagarna och klarar inte stekos osv. Mycket känsligare luktsinne den här gången.

Hög/låg mage:
Flicka: Låg
Pojke: Hög (har dock läst motsatsen på vissa sidor)
Mitt svar: Hög mage båda gångerna. Dock har den troligen sjunkit ner bättre den här gången än vad den gjorde med Otto.

Huvudvärk:
Pojk:mycket
Flicka: Ingen
Mitt svar: Med Otto ingen huvudvärk. Denna gång mycket huvudvärk första halvan av graviditeten. Och då menar jag inte svag huvudvärk utan riktig spränghuvudvärk som i regel satt i ca 3 dagar åt gången för att sedan hålla sig borta någon vecka och sedan komma igen.

Hårväxt:
Flicka: Håret på benen växer långsammare
Pojke: Håret på benen växer snabbare:
Mitt svar: Märkte ingen skillnad med Otto och har inte gjort det nu heller.

Ben:
Flicka: Smala smidiga ben
Pojke: Kraftigare ben/ ben som stockar
Mittsvar: Hade lite lätt svullna ben med Otto på slutet. Denna gång lite mer svullna samt är mycket mer värmekänslig. Svullnar upp både på ben, fötter och händer när det blir lite för varmt.

Det finns ju massor av skrock om tex vilken sida man sover på, ringtest osv, men det där tycker jag nästan är lite för flummigt så sådant har jag inte tagit upp här. Kinesiska kalendern visar flicka (men det gjorde den med Otto också), om någon undrar över det. Här kommer magbilderna! Någon skillnad? Kom igen nu och gissa! Skriv gärna svaret på facebook!


Magen med Otto:


Magen nu i samma vecka: