nejmenhej

Träning, hälsa, kost, småbarnskaos...

Lax med senapsdressing!

Kategori: Allmänt

Jag har snöat in lite på kallrökt lax, som jag faktiskt aldrig har gillat tidigare. För ett tag sedan gjorde vi en god lax-sallad med ägg och en hemmagjord, kall dressing. Nu minns jag inte exakt vilka mängder jag hade av de olika ingredienserna, men ungefär såhär:
 
1 msk honung, flytande
2 msk senap, ljus, fransk
3 msk olivolja (jag använde den med citronsmak)
1 krm salt
0,5 dl dill, finhackad (min dill var slut för tillfället dock...)
 
Svingott blev det iaf! Bra sommarmat!
 
 

Deffa inför sommaren?

Kategori: Allmänt

Att deffa innebär, för er som inte vet det, att man under en tid lever på ett sätt som gör att kroppsfettet minskar och att musklerna framträder mer. Man strävar alltså efter med definierade muskler, därav begreppet "deff". Jag har själv aldrig gått in för att deffa, men jag vet att många andra gör detta inför sommaren. Kanske har man lite extra hull som man vill bli av med såhär inför en period med mindre kläder och mer strandliv, så att säga ;-) 
 
Det lilla kruxet med att deffa handlar givetvis om att man i normala fall tappar både muskler och fett om man drar in rejält på maten, alltså bantar. Därför finns det en del som är väldigt viktigt att tänka på, om man vill tappa fett men inte muskler. Här är lite generella råd:
 
  • Ät mycket protein! När man deffar ska man äta minst 2 g/ protein per kilo kroppsvikt varje dygn. Väger du 60 kg ska du alltså äta 120 gram protein per dygn, vilket är en hel del. 
  •  
  • Ät protein vid varje måltid, även mellanmålen. Kvarg (kesella), ägg, kött, fisk, proteinpulver mm är väldigt proteinrikt.
  • Minska på måltiderna. Du måste inte gå hungrig konstant, men ät dig bara "lagom mätt", aldrig proppmätt. Protein mättar! Har man bråttom med att tappa hullet så får man kanske stå ut med en del hunger dock. 
  • Ät fett! Undviker du att äta fett så sparar kroppen på fettet och släpper inte iväg det som sitter på kroppen. För att bränna fett måste man äta fett. Tänk dock även här på mängderna och se till att få i dig bra, nyttigt fett i första hand. Olivolja, fisk, nötter och avocado är bra fettkällor, tex. 
  • Ät sparsamt med kolhydrater och undvik helt snabba kolhydrater. Försök att koncentrera kolhydraterna till tiden runt dina träningspass för att utnyttja dem till max! Alltså, före och efter ditt pass har du nytta av kolhydrater, men i övrigt klarar du dig nästan helt utan!
  • Ät mat med bra näringsinnehåll. När du drar ner på mängderna mat är det extra viktigt att tänka på att få i sig ordentligt med näringsämnen för att kroppen ska fungera och för att du ska få ut max av din träning! Vill du ha ätardagar ska du inte äta skräp dessa dagar utan mer av den NYTTIGA maten! Det vinner du mycket mer på än att smälla i dig en massa ohälsosam mat. 
  • Undvik alkohol. Kan låta tråkigt, men faktum är att fettförbränningen förstörs totalt under den tid din kropp jobbar med att förbränna alkoholen, vilket kan vara under lång tid om du druckit mycket. Dessutom har man en tendens att få i sig en hel del andra onyttigheter under tiden man dricker alkohol.
 
Vad gäller då kring träningen? Jo, detta:
 
  • Träna styrketräning som vanligt! Kör alltså inte lättare bara för att du äter mindre. Då kan kroppen få för sig att börja bryta ner dina muskler. Därför måste du visa för din kropp att du behöver dina muskler. Och hur gör du det? Jo, genom att fortsätta träna hårt, och tungt.
  • Ska du träna konditionsträning, vilket man ju mår bra av att göra, ska man undvika långdragna pass som ju tyvärr motverkar stor muskelvolym. Däremot är det fritt fram att köra intervallträning, gärna i form av HIIT (high intensity training), vilket innebär att man kör sitt absoluta max under en intervall (15-30 sek) för att sedan vila i tex 2 min (tex jogga lugnt eller gå). Läs mer om HIIT HÄR! HIIT är riktigt krävande, men det är också den bästa konditionsträningen vid deff!
 
Hur tänker jag själv göra då? Ja, själv kör jag nog en light-form av detta. Lite mer protein, lite mindre energi i maten. Lite fler joggingturer/cykelturer. Jag brukar tappa fort i vikt och det är inte så mycket hull jag har på kroppen så jag tar det nog lite försiktigt. På sommaren är man ju överlag lite mer aktiv (inte alla kanske, men jag är det iaf) eftersom man är ute mer, så det brukar nästan lösa sig av sig själv. 
 
Dagsformen:
 
 
 
 
(Kanske har använt denna förut, men den är stämmer så bra ;-) )

I morgon ska jag till en PT - spännande!

Kategori: Allmänt

Var ju hos naprapaten i veckan och fick konstaterat att jag är för svag i bålen (har en lång, smal och svankig rygg som inte tål så värst mycket) för att kunna lyfta ordentligt på tex benböj osv. Dessutom är min onda höft tydligen helt instabil och försvagad. Måste alltså träna även den! I övrigt var jag tydligen ganska normal i kroppen, alltså inte sned som jag trodde. Och förresten, att knäcka kändes ju inte alls! Det som jag var så nervös över, haha. Däremot hade jag en sätesmuskel som låg och krampade, och detta skulle den kära naprapaten åtgärda genom att trycka stenhårt typ hundra gånger på sidan av rumpan tills muskeln "gav efter" och slappnade av. Kan säga att jag lite granna höll på att svimma där. Eller börja gapskratta (varför håller jag alltid på att börja skratta hysteriskt i sådana lägen?), vilket jag verkligen fick anstränga mig för att hålla tillbaka. Lite psyko sådär. Hur som helst, nu har jag blåmärken på röva.
 
Så i morgon ska jag till en personlig tränare och där ska jag få en massa tips på bra mage/rygg träning som jag kanske kan tipsa er om här på bloggen också. Ska bli kul!
 
Ha en trevlig söndagkväll!
 
 

Lax med fetaost och grönsaker - gott i värmen!

Kategori: Allmänt

Oh, härlig sommardag idag. Vi har varit barnlediga sedan igår, så vi har lyxat oss med lite fest igår och idag har vi sovit till 11 och sedan legat i solen och slappat i ett par timmar. Hmm, ja det är ju inte varje dag detta händer direkt ;-) 
 
Tips på nyttig och god lunch/middag igag: kör på grillad eller stekt lax med salladsost/fetaost, sparris och en rejäl sallad. Lätt, gott och snyggt :-) Vi köper numera färsk spenat istället för annat grönt, det är bra om man vill bygga muskler!
 
 
 
Idag är det mors dag. Jag har själv valt min present eftersom vi helt enkelt inte fick ihop tiden igår så att vi båda kunde åka och köpa presenter. Det blev en klänning, hehe.
 
 
Snyggt matchat med ett par gula foppatofflor! Nej då - ni kan vara lugna, det här är bara från promenaden med Bertil.
 
Avslutar med en bild på vildbasarna. Som vi ska åka och hämta hem nu, tror jag.

Veckan som gått!

Kategori: Allmänt

Nu får det blir lite av varje här. Har varit så full rulle den senaste veckan så att bloggen har blivit lite lidande för tillfället. Värmen gör ju att man vill vara utomhus mycket mer och det innebär automatiskt mindre tid vid datorn. Nu kan man väl blogga via mobilen men riktigt så high tech är inte jag, haha. Kanske får kolla upp hur man gör. Men tycker alltid att allting är mycket krångligare via mobilen, trycker fel, stavar fel, klantar mig och håller på hela tiden nämligen. Allt tar femhundra år ungefär ;-)
 
Vårruset gick helt klart över förväntan! Vilade mig i princip helt och håller i två dagar innan loppet för att höften skulle vara så normal som möjligt, och när vi väl var igång så vet jag inte vad som hände, men hur som helst sprang jag och Camilla tillsammans hela varvet och jag kan inte säga att jag någon gång tyckte att det var sådär extremjobbigt, trots att varvet är på 5 km och jag som mest sprungit 4 km tidigare (och det var ett år sedan typ, haha). Och ja, för er vana löpare är ju 5 km en droppe i havet, men för mig var det ett stort framsteg! Skulle gärna ställa upp i fler lopp faktiskt, det var en väldigt rolig grej att vara med på. Så för er som har funderat på det men inte "vågat", tänk om! :-D Tiden blev förresten 29 min, vilket väl är en skaplig tid för att vara första gången.
 
Otto är imponerad av medaljen jag fick ;-) Rosa och allt!
 
Värmen har ju kommit nu, eller ja, vissa dagar iaf. Vi hade högsommar fre-lördag vilket var otroligt härligt. Ungarna badade i bassäng och Knut kunde inte har inte varit nöjdare! Han älskar vatten, fiskar och allt som hör därtill. Tror han önskar att han själv vore ett vattendjur faktiskt, och vi har fullt sjå med att få honom att sluta bada på kvällen.
 
 
 
Med träningen går det skapligt! Är dock SÅ förbannad på att det ska göra ont i höft och rygg typ varannan dag, och numera kan jag tydligen inte ens cykla till jobbet utan att det värker i höften efteråt. Så tog äntligen tag i att boka tid hos naprapat för första gången. Ska dit på torsdag och är lite nervös för allt knäckande och brytande, haha. Billigt är det ju knappast heller, men fungerar det så är det ju verkligen värt det! Är bara lite rädd att jag ska behöva gå tid typ 20 gånger innan det blir någon ordning på mig... huuu.
 
Jag fortsätter fokusera på ben och rumpa på gymet, men som sagt, rygg och höft sätter tydliga gräner för hur mycket jag kan lyfta, och det är extremt trist. Jag vill ju ta i för kung och fosterland, inte köra någon slags mesträning. Men ja, lite skillnad kan jag se ändå. Tror att baksida lår har blivit mer definierat och även att roompan har fått sig ett litet lyft. Eller så inbillar jag mig, haha. Man ska ju tänka positivt.
 
 
Kommer lägga ut en del mat-tips nu framöver. Har fotat en hel del men inte haft tid att lägga ut det! Men det är på g!
 
 
Lyckades få till en storfika i söndags med barndomsvänner och lite nytillkomna vänner! Kul!
 
 
 
 
 
 
Ha en skön kväll! 

Tips inför ett lopp, hehe.

Kategori: Allmänt

Nu försöker jag ladda lite inför kvällen, haha. Men jag blir helt rastlös av att inte få träna som vanligt. Igår blev det endast en promenad med barnvagnen, och idag tänkte jag nöja mig med en promenad till affären med barnen (hunden måste visst ha mat ;-)), för ikväll ska det alltså springas. Eller powerwalkas. Vi får se!
 
Hur som helst, var lite nyfiken på vad som gäller när man laddar inför ett lopp. Kollade upp lite tips. Nu gäller väl detta egentligen längre lopp, men jaja, för en annan som är ovan vid att springa så behöver man säkerligen tänka en del på uppladdningen ändå. Det spelar säkert ganska stor roll för hur det går.
 
Detta är alltså bra att tänka på:
 

Vanliga misstag inför ett lopp

  • För mycket fibrer:
    Fiberrik mat ligger kvar länge i tarmen och kan leda till obehag under tävlingen. Dessutom suger fibrerna upp vätska som du behöver då.
  • För lite mat:
    Om du inte har ätit tillräckligt med kolhydrater inför en tävling kan ditt glykogenförråd ta slut. Det leder till att din kropp börjar bränna fett och proteiner, vilket gör att du måste sänka tempot. Fett kräver mer syre för att förbrännas och måste transporteras med blodet till musklerna.
  • För mycket snabba kolhydrater:
    Ät inga snabba kolhydrater före tävling. Gör du det kommer blodsockret att höjas för snabbt och insulin kommer att frisättas vilket gör att blodsockret snabbt sjunker igen. Det vill säga, precis efter starten.

Källa: Sats

 

”Om tävlingen varar mindre än en timme behövs ingen särskild kolhydratuppladdning. Några dagar före tävlingen räcker det med att du äter lite mer av kolhydratgivande livsmedel som pasta, ris, potatis, bröd och gryn. Under den här tiden är det bra att inte träna lika hårt. Om loppet varar högst 90 minuter kan du lägga lite mer kolhydrater på tallriken fram till tävlingsdagen. Under uppladdningen är det även viktigt att dricka mycket vatten. Kolhydraterna binder och bildar en vätskereserv som kan användas under tävlingen. Musklerna kännas lite tunga och svullna. Men det kan vara en fördel att vara tung i benen i början av en tävling för då tar du inte ut dig allt för mycket i början. Känslan försvinner när musklerna börjar använda den lagrade vätskan. Om loppet är längre än 90 minuter är det bra att tömma glykogenförråden innan uppladdningen genom att träna hårt och äta mycket protein och fett. Kroppen töms på glykogen i tre dagar och uppladdas sedan i tre dagar. Glöm inte vätskan!” Källa: Sats Magazine.

 

Ät smart frukost och mat
Ät frukost och mat under dagen såsom du alltid gör. Starta inga nya vanor just den här dagen. Välj säkra kort som du vet att du mår bra av, får energi av och som magen gillar. Undvik alltför mycket fibrer i måltiden innan du ska träna/tävla. Ät som vanligt en måltid senast 2 timmar innan start. Fyll på med något enkelt mellanmål som du tål om du vill ha något mer innan start. Drick annars sportdryck under aktiviteten, men undvik det innan start. Källa: http://personligatranaren.mabra.com/mat-och-motion-infor-lopp-och-uppspringning/ (kolla gärna länken för mer tips!)

 

Ja, det var lite allmänt om att ladda inför ett lopp! Nu ska jag sätta barnen i vagnen och gå till affären innan de slår ihjäl varandra här hemma ;-) 

 

 
 
 
 
Kanske något att tänka på ikväll, haha...

 

Imorgon ska jag springa mitt första lopp. Oj.

Kategori: Allmänt

Ja, hjälp. Då var det dags. Det hela blev väl dock inte riktigt som jag tänkte mig. Har prioriterat styrketräningen mycket under våren och tänkt att jag ska hinna med att springa några gånger/vecka ändå. Men nja.. så har det inte riktigt blivit. Har hellre passat på att cykla till jobbet, och bara den turen gör benen rätt så sega. För att inte tala om benpassen på gymet. Så det har varit svårt att få in löpningen. Sedan pollenallergin och därefter pajade min höft i förra veckan , antagligen pga en jädra massa tung cykling. Så jag har hunnit springa EN gång inför detta lopp. Haha. Och då sprang jag ju dessutom bara ett varv i spåret.  Ja jag är lite besviken på det hela, det hade nämligen varit väldigt kul att lyckas springa de där 5 kilometrarna (det är ju inte ens en lång sträcka), men jag får nog acceptera att jag får gå och springa lite om  vartannat. Ska ju göra detta tillsammans med trevligt folk, så det kommer ju bli kul ändå förstås!
 
Idag har jag klippt mig, för första gången på ett ÅR. Man kan väl lugnt säga att det var på tiden. Vill spara ut lite längd och då är det ju lite trist varje gång man ska klippa sig. Men det är ju värt det. Nu slipper jag skämmas för att håret ser ut som en kvast, haha. Hoppas att jag ska klara av att låta håret växa ut denna gång, för jag har en tendens att få spontanryck och helt plötsligt gå till frissan och klippa av mig alltihop. 
 
 

Käka mer broccoli!

Kategori: Allmänt

Ja, jag ville bara säga det, att broccoli är en dunder-grönsak som vi borde äta mer av! Den kallas även "kungen av grönsaker" eftersom den innehåller så otroligt mycket nyttigheter. Den är alltså fullproppad med olika vitaminer, mineraler, fibrer och antioxidanter. Det bästa är att äta den rå, men det går också bra att koka den i några minuter (max 5-8 min). Broccoli innehåller ett ämne, sulforafan, som skyddar oss mot cancer. Forskare har upptäckt att detta ämne skyddar mot tex luftföroreningar, tobaksrök, bilavgaser mm. Det verkar också som att ämnet hämmar tumörtillväxt. Som om detta inte vore nog så skyddar sulforafan även mot diabetes, högt blodtryck och vissa ögonsjukdomar. Detta ämne tas upp i kroppen väldigt mycket bättre om vi äter rå broccoli, jämfört med kokt (37% vs 3,4% - alltså stoor skillnad). Dock kan större mängder rå broccoli vara lite tufft mot magen (gasbildande), så var lite försiktig. 
 
Broccoli är också en bra kalciumkälla för de som inte är mejeriprodukter, tex. veganer.
 
Ja, hur som helst, glöm alltså inte bort broccoli. Och gillar man inte den kokta broccolin så kanske man gillar rå? Smaken är nämligen ganska olika.
 
Knapra på! :-)
 
 
 

Man måste inte vara perfekt.

Kategori: Allmänt

Fick ett infall att skriva lite om detta ämne. Det är ju så idag att många känner pressen på att vara lyckade inom alla områden. Speciellt vi mammor har en tendens att känna oss misslyckade om vi inte är perfekta både när det gäller föräldraskapet, karriär/jobb, det sociala livet, har en perfekt kropp, snygga kläder, ett perfekt förhållande, ett vackert hem och mår strålande dag ut och dag in. Ibland får man ju intrycket av att många andra lyckas med allt det där, kanske speciellt via sociala medier som vi har väldigt stor tillgång till idag. Ibland blir jag vettskrämd när jag tänker på att jag kanske omedvetet råkar bidra till det där genom min blogg och mina statusuppdateringar. Jag har nämligen egentligen en stor motvilja till att försöka få mitt liv att verka just perfekt. Jag kan därför börja med att säga att allt i mitt liv är INTE perfekt. Jag har mina skitdagar jag också, när jag helst bara vill strypa ungarna (inte bokstavligt talat kanske, men ni fattar känslan), gräva ner mig själv, få ett utbrott på Jonas över någon struntsak, inte känner för att umgås med någon, inte har motivation att träna, inte känner för att gå till jobbet, har världens pms-humör osv. Allt det där är ju dock fullkomligt normalt och naturligt. Det vore sinnessjukt att alltid gå runt och vara på topp, ärligt talat. 
 
De som enbart ger sken av att ha det underbart jämt tror jag ljuger, antingen för sig själva eller enbart för alla andra. Kanske har man låg självkänsla och känner ett stort behov av att hävda att man har det så mycket bättre än man har? Kanske har man många vänner som man känner ett behov av att konkurrera med när det gäller just att ha ett lyckligt liv? Inte vet jag, jag har aldrig känt det behovet själv. En period när barnen var mindre var jag helt utsliten och det kändes som att det enda jag uppdaterade om var att ungarna bråkade och skrek och att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Då kan det tänkas att folk irriterar sig på att man gnäller istället, men för mig var det ett sätt att få ut min frustration. Och jag VILL inte vara den som ger sken av att småbarnslivet är en dans på rosor och att man är underbart lycklig jämt. Jag vägrar. Givetvis finns det många ljuvliga sidor med att ha barn, men ALLT är inte ljuvligt för den sakens skull. Man ÄR trött, sliten och hinner inte ta hand om sig själv som man önskar, man har urdåligt tålamod vissa dagar (läs: ganska ofta), man skriker på barnen och skäms efteråt osv. Man bråkar med sin partner om totalt urlöjliga saker bara pga stressen, man hinner inte träffa sina vänner så ofta och får inte den sociala stimulans man kanske behöver som vuxen människa. Dessutom är det kanske EN gång i veckan jag orkar fixa till mig ordentligt, dvs sminka mig och ta på mig snygga kläder. Annars skrotar jag runt osminkad och med träningskläder...
 
Vart jag vill komma med denna text är att göra klart för alla att jag har inte ett perfekt liv bara för att jag prioriterar min hälsa och min träning högt. Jag anser verkligen inte att man måste ha en perfekt kropp, platt mage och fast rumpa. Men för mig är träning och hälsa en slags hobby, något som gör att jag får extra glädje och energi i livet. Jag tycker det är roligt helt enkelt. Inte alla dagar - men de flesta. Det är grymt skönt att få komma iväg till gymet, att få känna sig i form, att slippa gå och vara missnöjd med kroppen (jag har sällan känt mig sådär jättemissnöjd, men jag känner mig betydligt MER nöjd när jag tränar och är i form), att känna mig stark och energisk, att veta att jag tar hand om mig själv och min kropp. Det är trots allt den här kroppen jag har fått, den kropp jag ska leva mitt liv i, och för mig finns det ingen anledning att prioritera min fysiska hälsa lågt, för det går i sådana fall ut över allt annat. Jag vill leva ett långt och friskt liv, och tyvärr finns det inga genvägar för det. Man måste ta hand om sig själv helt enkelt. 
 
I den här bloggen har jag, av ganska självklara skäl, valt att nästan enbart förmedla positiva känslor. Jag tror inte att det vore så kul med ett träningsblogg som innehöll en massa gnäll och negativ energi. Det funkar liksom inte. Överlag är jag inte heller en person som gnäller och ältar speciellt mycket (men givetvis händer det!), jag försöker oftast göra det bästa av situationen. Jag dömer inte mig själv speciellt hårt om jag hoppar över någon träning ibland, om jag slarvar lite med maten ibland eller om jag bara har en dålig dag helt enkelt. Jag försöker tänka "Det där var ju inte så bra, men skit samma, det tar jag igen i morgon", och sedan GÖR jag det också. Man kan inte döma sig själv för varje litet snedsteg man tar. Beröm istället dig själv för dina framsteg och jämför med hur det var innan. Eller jämför med de som slappar på soffan varje kväll, medan du kanske kommer iväg och tränar några gånger i veckan. Det är fasen så mycket bättre! Man ska helt enkelt inte sträva efter att vara perfekt, för då kommer man aldrig att vara nöjd med sig själv och sina insatser. Fokusera på dina framsteg och var stolt! Sträva efter att bli bättre och bättre, men var jäkligt nöjd med varje litet framsteg istället för att tänka på vad du INTE lyckades med. Jämför med dig själv och inte med alla andra! Det mår då mycket bättre av! Man kan få inspiration av andra, men man ska inte jämföra sig på ett sätt som man mår dåligt av.
 
Sedan tror jag inte att man KAN prioritera allt på samma gång. Har man småbarn så har man överlag jäkligt fullt upp hela tiden. Det är svårt att ha mycket tid för familjen, komma fort fram i kärriären, hinna träffa sina vänner mycket, hinna träna mycket, ha en fantastiskt förhållande mm, allt på samma gång! Välj vad som är viktigast för dig just nu. För är det just nu familjen, hälsan och att hinna med att träffa mina vänner då och då. Med det är jag nöjd. Det är olika för alla hur mycket man orkar, men en sak är säker, man orkar mer om man mår bra i kroppen. Har man så mycket i sitt liv att man inte hinner ta hand om sig själv, så kanske man är ute på lite djupt vatten? Det kanske funkar en stund, men inte i längden.
 
Kortfattat: Ta hand om dig själv, var nöjd med dina framsteg och sluta jämföra dig med alla andra så mår du bättre! Försök alltid att tänka positivt, men acceptera att alla dagar inte är 10-poängare. Livet fungerar inte så, inte så. Man gör sitt bästa helt enkelt. 
 
En helt normal dag: rufsig i håret, osminkad, nyvaken och med smutsiga kläder. Men ut i skogen kom jag iaf! 
 
Träna dig på att tänka positivt. Det finns i princip alltid något positivt att fokusera på, även om allt vid första anblicken verkar skit. Jag lovar, det är en del av din hjärna som du kan träna upp, på samma sätt som en muskel ;-) Men glöm för guds skull inte att det inte är något nederlag att erkänna både för sig själv och andra att du inte är på topp jämt. 
 
Ha en skön lördagkväll! 

Ursäkta avbrottet! Nu är jag tillbaka!

Kategori: Allmänt

Haha, ja just efter att jag skrev sista inlägget i förra veckan (eller när var det?) om hur jäkla pigg och energisk jag kände mig så sade det bara PANG och så bröt pollenallergin ut och gjorde mig halvdöd under någon vecka. På samma gång fick jag även jävligaste blåsan längst inne i munnen vilket gjorde att jag knappt kunde äta, sova eller prata under ett antal dygn. Helt sjukt vad ont det gjorde. Och så tröttheten av allergin på det. Nja, det var ingen höjdare alltså. Kom dock ändå iväg till gymet i vanlig ordning, men orkade inte så mycket utöver det. Men nu så! Allergin är redan bättre och smärtan i truten är ok ;-) 
 
Inser att jag ska springa Vårruset om knappt en vecka (EN VECKA?!) och jag har inte alls hunnit träna inför det. Får se om jag åtminstone kan komma ut och springa nån liten gång innan det är dags. Kommer ju bli pinsamt annars, haha. Hoppas bara att den jädra höften kan låta bli att göra svinont. Grr.
 
Nu har ju faktiskt våren kommit och det är ju helt underbart. Skulle kunna spendera all tid utomhus nu när det faktiskt är lite värme i luften. Har faktiskt inte så stora bekymmer med att det regnar heller, så länge det inte är för kallt. Och hörrde ni, att det regnar ute är verkligen ingen ursäkt för att inte gå ut. Kanske ser det trist ut när man står och tittar ut genom fönstret, men när man väl kommer ut är det ganska skönt ändå. Och det finns ju faktiskt kläder som är anpassade även för regn ;-) För övrigt har jag hört många löpare säga att det är bäst att springa ute när det regnar, eftersom det är så syrerik luft då, vilket gör att man orkar mer och längre! Det är ingen fara att man blir blöt, man håller värmen ändå så länge man rör sig (men ta av dig de blöta kläderna direkt du kommer hem) och regnvattnet har samma avkylande effekt som du får när du svettas. Vill du veta mer om att springa i regn så hittade jag en bra sida här. Själv springer jag ju inte så mycket just nu, som sagt, men jag cyklar och powerwalkar i ur och skur! Tror det är bra om man kan jobba med att komma över den där spärren som vi har så inpräntat i våra huvuden, att det är såå eländigt när det regnar. Vem har dött av lite regn, liksom?
 
Här kommer lite bilder!
 
Tomatsoppa på påse med creme fraiche och smörstekt, grovt bröd. Mmm.
 
 
Smoothie med en klick av den nyttiga kokosoljan ska det bli här!
 
Har börjat läsa den berömda snuskboken nr 1. Vi får väl se hur det artar sig.
 
Quinoa med räkor och diverse grönsaker + ägg. Och en vitlöksdip till det.
 
Börjar få lite färg på kroppen. Åh, det gör så mycket. Och hörrde ni, trosorna som skymtar på bilden är spets-hipsters från Cubus. Så jäkla sköna och snygga. Finns som köp 3 betala för 2 och i flera olika färger. Var helt klart det bekvämaste, stretchigaste och mjukaste materialet på underkläder jag upplevt. Och modellen är smickrande.Testa! 
 
Nu ska jag tillbringa lite tid med karln framför tv:n. Ha en skön kväll alla!

Maj börjar visst bra!

Kategori: Allmänt

Yes, strålande sol, skaplig värme och ledig dag. Ja, inte för mig då men för de flesta andra :-) Själv har jag jobbat första av tre nätter och är lite seg. Har legat och njutit i solen och läst en stund, men nu får jag ta tag i dagen. Vi ska försöka komma iväg till gymet innan de stänger, annars blir det hemmaträning av armar och axlar idag. Plus mera trädgårdsgrävande, puh. Utöver det blir det troligen hundpromenad och cykling till jobbet ikväll, med sällskap av både Jeanette och Veronica. Najs! Älskar aktiva dagar, och det är så mycket lättare att få med vardagsmotionen när det är fint vädet ute!
 
Införskaffade ny bikini igår. 69:-/del på Cubus! Fanns många fina. Jag hade kunnat köpa en hel del, men fick behärka mig... 
 
Mellanmål igår. Pannkaka på ägg, grädde och fiberhusk med mixad kvarg/hallon och lite goda tillbehör.
 
Älska The Body Shop! Himla bra grejer och icke djurtestat.Duschgelen kom med på köpet!
 
Utomhuslek med vatten. 
 
Nu ska jag ut och gräva! Det är bra att ha muskler, hähä.
 
Ha en fin dag!