nejmenhej

Träning, hälsa, kost, småbarnskaos...

Söndagsmiddag

Kategori: Allmänt

Denna snöiga söndag hade vi först inga planer alls, vilket gjorde mig lite rastlös. Med all den här snön är det heller inte så roligt att ta sig någonstans. Tillslut blev det iaf en spontanmiddag hemma hos oss med Mia, Hans och Tuva samt Helena och Vincent. Vi har inte träffat dem sedan nyårsafton så det var liksom på tiden! Barnen roade sig för fullt och Otto (och övriga familjen) var helnöjd med sällskapet.

Just nu sitter Otto och gallskriker i sin matstol. De senaste dagarna har han kommit på att man kan testa att skrika det allra högsta man kan (läs: öronbedövande högt) under så lång tid man orkar om man inte får som man vill. Och hoppas att man får som man vill tillslut. Vi antar att detta är en "fas" som allt annat. Bara att bita ihop och verka samlad. Hmm... ja det är lättare sagt än gjort.




Tuva


Otto




Det snöar.

Kategori: Allmänt







Och vi kom inte iväg till Göteborg. Så det var ju inte så kul.

Jag har varit försvunnen ett tag.

Kategori: Allmänt

Jag är väldigt medveten om att jag inte varit så bra att uppdatera bloggen. Det har visserligen inte funnits så mycket kul att skriva om ändå. Familjen har varit magsjuk, iaf Jonas och Otto. Otto fick det fina presenten av dagis (han har varit sjuk i princip sedan han började skolas in pga alla virus som frodas där) och Jonas som trodde han var immun mot magsjuka tog hand om honom. Men så visade det sig plötsligt att Jonas mycket väl kundå få magsjuka, så nu vet vi alltså det. Själv har jag varit så hysteriskt noga med handhygienen så att det inte funnits gränser. Jag har inte ens vågat äta någonting som man äter med händerna. Och tydligen har det lönat sig, för jag är fortfarande frisk.

I morgon är vi bjudna på namnkalas i Göteborg. Det är min kusins son Noah som ska namngivas. Med tanke på snöovädret så är vi väldigt glada om vi ens kan ta oss till Gbg. Vore väldigt kul att komma dit.

Just nu, om man kollar ut genom fönstret, så är halva områdesbefolkningen uppe på det stora garagetaket och skottar ner MÄNGDER av snö! Det värsta är bara att det inte finns någonstans att göra av snön, och vi som knappt kommer ut från vår carport pga snöhögarna kommer antagligen vara totalt insnöade nu. Haha.

Jaja, jag tänkte lägga upp lite bilder för att visa vad som inträffat sedan sist.
.
Otto har fattat att han kan flytta stolar för att nå dit man vill!


Otto har dammsugit och städat.


Städat lite till...


Det har snöat.


Otto har lagat mat.


Kort sagt: Otto sköter numera hela hushållet här. SÅÅ skönt.

Lugn och skön ensamkväll

Kategori: Allmänt

Jaha, då var jag här igen. Får inte vissa saker att funka här. Tex kommer ingen text med till bilderna jag lägger upp. Vad fasen? Och fotot på profilen syns inte. Nänä. Det är säkert bara jag som är lite bakom flötet med det här.

I en blogg ska man ju skriva vad man har gjort och lite sån´t. Idag har vi inte gjort allt för mycket kanske. Jag fick sovmorgon och sedan var jag ute i skogen på en skön promenad med hundarna. Ja, man får ju inte gå så långt med hundarna nu eftersom Bertil är ordinerad VILA, vilket är lättare sagt än gjort för att uttrycka det milt. Bertil var hos veterinären förra fredagen med sin onda nacke. Och fick order på att vila och ta smärtstillande.  Men hur som helst så har vi börjat ta lite promenader eftersom Bertil blir i det närmaste sinnessjuk av att vara stilla hela dagarna (det skulle jag också bli förresten) och börjar vakta huset mer än någonsin tidigare (det skulle förhoppningsvis inte jag ha gjort dock). Och då blir det det inte roligt, så mycket kan jag säga. Promenaden idag var asskön eftersom vädret var härligt. Man kan gå och sola ansiktet och drömma om sommaren. Ahh...

Vi har också varit och ätit hos Jonas föräldrar. Otto var otacksam som vanligt när det gäller mat och började protestera vilt när maten serverades. Inte förrän han fick leka med roligaste leksaken lugnade han ner sig och kunde äta. Det är inte det att han inte gillar maten -han tycker bara att det är meningslöst att äta. Någon gång hoppas vi att han inser att det faktiskt finns en mening med att äta.

Nu är Jonas och spelar poker hos Mackan och Otto har krupit till kojs. Så här sitter jag och Belsebub i godan ro och har det alldeles harmoniskt. Bortsett från att grannen försöker starta en halvdöd moped. Vilket han visserligen har försökt hela dagen nu. Men jaja.

Oj vad nytt...

Kategori: Allmänt

Nu är det avacerat här. Jag ska försöka fatta hur man sköter en blogg. Just nu känner jag mig en aning förvirrad men det ska nog bli bra tillslut. Just nu har jag en 1-åring som högt och tydligt låtsas-pratar i telefonen (på låtsas-språk som han tror är helt vanligt tal) samtidigt som han mosar in en äppelskrutt i allt han kan komma på. Men det får gå så länge jag får lite lugn och ro med mitt nya bloggande. Haha.

På bilden nedan har Otto pyntat upp sig alldeles själv med ett par orange byxor på huvudet. Helsnyggt!